Obsessie - Jet van Vuuren

Gepubliceerd op 28 augustus 2022 om 08:00

Na een turbulente jeugd en veel gedoe in de liefde heeft Laura op haar vijftigste eindelijk de ware gevonden in Kees, een avontuurlijke vlieginstructeur die een fijne nieuwe invulling aan haar leven geeft. Tot hij op een dag verongelukt
bij een vliegongeval. Laura stort in. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Na zijn dood stapelen de problemen zich op. De liefde van Laura’s leven blijkt niet alleen maar een leuke kerel te zijn geweest, hij heeft haar ook met een schuldenlast
achtergelaten. Noodgedwongen doet ze een beroep op haar oude huisgenoten uit haar studententijd. Ze trekt tijdelijk in bij een van hen in de hoop daar even rust te vinden, maar al snel blijkt dat onverwerkte zaken uit het verleden
haar nog dieper de ellende insleuren. Zal het Laura lukken hierdoorheen te komen?

 

Titel: Obsessie 
Auteur: Jet van Vuuren 
Uitgeverij: Ambo Anthos 
Publicatiedatum: Augustus 2022 
Genre: Literaire thriller 
Aantal pagina's: 328
Beoordeling: 2,5 sterren
ISBN: 9789026357282

Recensie

Enkele weken geleden benaderde uitgeverij Ambo Anthos mij of ik het nieuwste boek van Jet van Vuuren wilde lezen en recenseren. 
Nederlandse thrillers zijn toch altijd net wat anders geschreven dan de thrillers die door buitenlandse auteurs zijn geschreven, maar na het lezen van de flaptekst was ik toch wel enthousiast. 

In dit verhaal wordt je meegenomen in het leven van Laura. Ze heeft een turbulente jeugd achter de rug, en haar liefdesleven is ook al niet al te best, maar in Kees heeft ze haar ware liefde gevonden, 
Maar dan komt Kees om het leven bij een vliegtuigongeluk. Na zijn dood komt Laura dieper in de problemen en in de schulden. 
Laura keert terug naar haar oude studiegenoten, om daar even tot rust te komen.
Maar of dit haar zoveel goeds gaat doen....

 

Dit is het 2e boek wat ik van Jet lees. Over het eerste boek wat ik las was ik niet enorm enthousiast, maar ik gaf dit boek het voordeel van de twijfel. 
Helaas was mijn twijfel in dit geval ook weer juist. De boeken van Jet weten mij op een bepaalde manier niet vast te pakken zoals veel andere boeken dat wel kunnen. 
Ik kraak hierbij de schrijfstijl van Jet ook niet af, want ik geloof 100% dat deze boeken echt wel goed kunnen zijn, maar helaas zijn ze dat niet voor mij. 

Ik vond de schrijfstijl van dit verhaal enerzijds wel oke, maar anderzijds vooral enorm verwarrend. 
In het begin had ik nog wel het gevoel dat ik enthousiast zou kunnen worden over dit verhaal. In het begin is het lekker mysterieus. Er komen wat zaken aan de order, ook betreft het verleden van Laura, waar ik wel meer van wilde weten. 
Helaas zwakte mijn interesse daarna vrij snel af. Voor mijn gevoel zit er maar heel weinig voortgang in en werd het soms te eentonig. 
Het verhaal wist mij al vrij snel niet meer te boeien. 

De personages vond ik daarentegen wel weer prima. Deze hadden wel een redelijke diepgang. Vooral het personage van Laura vond ik zeker interessant en ze paste ook wel goed in het verhaal. 
De overige personages vond ik ook wel goed in het verhaal passen, alleen had het soms in het algemeen wat vloeiender mogen lopen. 

Jet maakt wel gebruik van een prettige hoofdstukverdeling. 
De hoofdstukken zijn zeker niet te kort of te lang. 
Ik denk als dit verhaal mij wist te boeien dat ik zeker telkens uit had kunnen kijken naar een nieuwe hoofdstuk. 

Toch wil ik Ambo Anthos bedanken dat ik dit verhaal mocht lezen en recenseren. Volgende keer beter! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.