De Laatste Boekwinkel Van Londen - Madeline Martin

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 10:59

Augustus 1939: Londen maakt zich op voor de oorlog. Grace Bennett heeft er altijd al van gedroomd om naar de stad te verhuizen, maar die is door alle bunkers en gesloten gordijnen niet bepaald wat ze ervan verwacht had. En ze had zichzelf al helemaal niet zien werken in een stoffige boekhandel in Primrose Hill, het hart van Londen.

Grace was nooit een groot lezer, maar tussen de luchtalarmen door ontdekt ze de kracht van verhalen. Ze verenigen haar Londense buurtje op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden. Boeken blijken een baken van hoop, moed en troost te zijn, die zelfs de donkerste oorlogsnachten doen oplichten – en haar boekwinkel speelt daarbij een belangrijke rol.

 

Titel: De laatste boekwinkel van Londen 
Originele titel:  The Last Bookshop in London 
Auteur: Madeline Martin 
Uitgeverij: HarperCollins Holland 
Publicatiedatum: juni 2022
Genre: Historische roman
Beoordeling: 5 sterren 
ISBN: 9789402710496

Recensie

Namens uitgeverij Harper Collins Holland mocht ik dit boek lezen en recenseren, waarvoor nogmaals dank.

In dit verhaal wordt je meegenomen naar het Londen van 1939.
Londen maakt zich klaar voor de Tweede Wereldoorlog. De droom van Grace Bennett komt uit door in deze grote stad te gaan wonen. 
Door de beginnende oorlog is niet wat ze er van verwacht had, en ze had al helemaal niet verwacht dat ze in een muffe boekenwinkel in Londen zou gaan werken. 
Door de oorlog begint Grace de kracht van boeken te ontdekken, en kan ze deze meer waarderen dan ze zelf ooit gedacht had. 

Om te beginnen wil ik zeggen dat ik dit echt een prachtig verhaal vond. 
Ik lees graag boeken over de Tweede Wereldoorlog, of het nu fictie is of non-fictie. En dit was toch wel echt een van de betere boeken die ik hierover gelezen heb. 
Als echte boekenliefhebster deed dit boek onwijs veel met mij. 
De boeken in dit verhaal spelen een onwijs belangrijke rol, omdat ze de mensen ten tijde van de oorlog dichter bij elkaar brengen. 
De boeken brachten eigenlijk een grote troost met zich mee in deze heftige en verdrietige tijd. 

Het verhaal is geschreven vanuit het vertelperspectief. Je leest het verhaal voornamelijk vanuit Grace. 
Verder vond ik de schrijfstijl enorm prettig. Ik vond de schrijfstijl soepel, realistisch en gedetailleerd. Er werd niet zomaar wat geschreven puur om pagina's te vullen. Iedere bladzijde ging ook echt ergens over en wist mij ook te boeien. 
Dit verhaal voelde voor mij dan ook als een echte pageturner. Ik heb dit verhaal binnen enkele uren uitgelezen en het verveelde echt nooit. 
Hier sloten de personages dan ook perfect op aan. Ik vond het geen dertien in een dozijn personages, maar ze maakte het verhaal ook echt beter. Ieder personage had ook zijn eigen verhaal in het gehele verhaal. 
Dit is een fictie verhaal, maar door de realistische schrijfstijl en de details had het voor mijn gevoel ook door kunnen gaan als een non-fictie boek. 
Verder waren de hoofdstukken voor mij goed verdeeld. In ieder hoofdstuk gebeurde er zoveel dat ik telkens weer uitkeek naar een ander hoofdstuk. 

In het verhaal komen natuurlijk best wel wat heftige gebeurtenissen naar voren. 
Ik denk dat de kracht van dit boek is dat de auteur ook regelmatig wat humor en romantiek naar voren liet komen, en dat het daardoor op sommige vlakken ook luchtig bleef. 

Zoals jullie hierboven zien heb ik dit verhaal beoordeeld met 5 sterren. 
Ik kan ook niets slechts zeggen over dit boek, of iets wat ik zelf minder vond. 

Het enige wat ik wil zeggen om deze recensie af te sluiten is: iedereen die van historische romans houd of romans die zicht afspelen in de Tweede Wereldoorlog, LEES DIT BOEK! 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.