De Repair Club - Charles den Tex

Gepubliceerd op 20 mei 2022 om 13:49

John Antink is ex-chef van de geheime dienst. Nu is hij met pensioen en runt hij samen met een paar vrienden een Repair Club, waar ze defecte apparaten herstellen. Op een dag staat er een man voor zijn neus met een kapotte typemachine, een pistool en een opdracht. Die opdracht brengt John in één klap terug naar de tijd dat hij actief was als geheim agent in Oost-Duitsland. Hij beseft dat hij jaren geleden een fout heeft gemaakt, waardoor zijn zorgvuldig opgebouwde leven nu op instorten staat.
 
De Repair Club komt onmiddellijk in actie om deze fout te herstellen, maar die blijkt groter dan John ooit had kunnen denken. Opeens staat hij voor een bijna onmogelijke opdracht, want hoe repareer je verraad?

 

Titel: De Repair Club
Auteur: Charles den Tex
Uitgeverij: Harper Collins Holland
Publicatiedatum: April 2022
Genre: Spionagethriller
Beoordeling: 3 sterren
ISBN: 9789402709520

Recensie

Voor de Harpers Boekenclub Thrillers stond afgelopen april dit boek op de planning.

Voordat ik begon aan dit verhaal had ik totaal geen verwachtingen. Het verhaal sprak me niet direct aan, maar de auteur was daarentegen weer onbekend voor mij, dus ik liet het verhaal vooral over me heen komen.

Je leest het verhaal vanuit verschillende personages welke in vertelperspectieven geschreven zijn. Dit zijn de personages John, Vera en Cadler. Het fijne hieraan vond ik dat je verschillende personages leerde kennen en de focus niet direct lag op één personage.

Ik had bij dit verhaal wel enorme mixed feelings. Sommige gedeeltes vond ik echt geweldig, en andere gedeeltes sloeg ik liever over omdat die delen voor mij totaal geen meerwaarde hadden.
Er werd vrij veel op het verleden van John ingegaan. Dit begrijp ik wel, omdat het hele boek ook veel met zijn verleden te maken heeft.
Alleen zoals hierboven ook al benoemd wisten sommige dingen mij echt niet te boeien.

De personages bleven voor mijn gevoel ook vrij oppervlakkig.
Of misschien komt dat ook doordat het boek mij van zichzelf niet wist te boeien, dat de uitwerking van de personages ook voor mijn gevoel helaas niet heel indrukwekkend was.

De hoofdstukindeling vond ik wel weer erg prettig. De hoofdstukken waren lekker kort waardoor ik min of meer toch wel door de vlotte stukken van het verhaal heen ben gevlogen.
De schrijfstijl vond ik enerzijds dan ook prima en anderzijds was het echt niet mijn ding.
Bepaalde momenten waren echt enorm sterk geschreven, maar andere delen waren weer vrij chaotisch voor mijn gevoel.

Het einde wist gelukkig ook wel wat goed te maken. Het einde bevat een goede plottwist en de ontknoping van het hele verhaal was erg spannend en had ik ook niet verwacht.
Hierbij verliep het verhaal ook vlot en heb ik er toch nog van genoten.

Ik vond het vrij lastig om deze recensie te schrijven.
Ik wil dit verhaal niet afbranden, maar het was het gewoon niet voor mij. Daardoor ben ik er nog niet over uit of dat ik nog iets van deze auteur ga lezen, maar wie weet in de toekomst.

Harper Collins, bedankt voor het toesturen van dit exemplaar.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.