Kinderspel - Paul Cleave

Gepubliceerd op 22 mei 2022 om 20:02

Kunnen misdaadauteurs de perfecte moord plegen? Kinderspel, voor Cameron en Lisa Murdoch. Deze thriller van Paul Cleave zet iedereen op het verkeerde been.

Tijdens de tournee ter promotie van hun boek grappen de succesvolle misdaadschrijvers Cameron en Lisa Murdoch dat niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als zij – het is tenslotte hun werk. Dus als hun 7-jarige zoon Zach vermist wordt, vragen de politie en het publiek zich natuurlijk af of ze eindelijk hebben besloten te bewijzen wat ze al die tijd hebben gezegd; proberen ze aan te tonen hoe ze de perfecte misdaad kunnen plegen?

 

Titel: Kinderspel
Originele titel: The Quiet People
Auteur: Paul Cleave 
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff 
Publicatiedatum: 24 mei 2022 
Genre: Psychologische thriller 
Beoordeling: 3 sterren
ISBN: 9789021030937

Recensie

Door uitgeverij Luitingh-Sijthoff werd ik benaderd of ik dit boek van Paul Cleave wilde lezen en recenseren. Ik kan wel zeggen dat ik direct enthousiast werd van de flaptekst.

Dit verhaal is geschreven vanuit verschillende perspectieven en personages. Het personage Cameron is geschreven vanuit het ik-perspectief en het personage van Kent is geschreven vanuit het vertelperspectief. 

Dit vond ik persoonlijk wel een slimme zet van de auteur. Paul Cleave is voor mij een totaal onbekende auteur, maar hiermee wist hij wel mijn aandacht richting het verhaal te trekken, 

Voor de rest ben ik helaas niet reuze enthousiast over het verhaal. Ik vond het allemaal net wat te simpel en te oppervlakkig. 

De personages werden niet zo enorm toegelicht en ook liet de creativiteit een beetje te wensen over.

Ik vond het verhaal niet zo zeer voorspelbaar, maar bij bepaalde situaties kreeg ik direct het idee van "Oh ja, dit was inderdaad te verwachten". Dit vond ik wel jammer want ik had wel redelijke verwachtingen van dit verhaal. 

Wel vond ik het verhaal erg vlot lezen en ook de hoofdstukken waren prettig verdeeld. Ook al was het verhaal wat oppervlakkig, door de vlotte schrijfstijl vond ik het iets minder storend. 

Wat ik het minste aan dit verhaal vond is dat sommige gedeeltes best ongeloofwaardig waren. 

Vooral het begin-en middenstuk gaat allemaal vrij snel. Daardoor vroeg ik mezelf meerdere malen af hoe het verhaal verder zou gaan. 

Het einde / de ontknoping vielen voor mij ook een beetje tegen. Het is echt niet wat ik van dit verhaal verwacht had.
Ik had bij het einde ook best wel wat moeite om mijn concentratie voor dit verhaal te behouden. 

Ook vond ik dat het verhaal net iets beter uitgewerkt had kunnen worden. 

Ik heb dit verhaal alsnog beoordeeld met een gemiddelde van drie sterren. Ik vond dit verhaal namelijk echt niet het slechtste wat ik ooit gelezen heb. De vlotte schrijfstijl en korte hoofdstukken maakte gelukkig wel wat goed. 

 

Ik wil Luitingh-Sijthoff bedanken voor het toesturen van dit boek. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.