Het Verkeerde Meisje - Angelique Haak

Gepubliceerd op 20 juni 2022 om 07:04

Juiste tijd, juiste plaats. Toch ging het gruwelijk verkeerd…

Op een ochtend wordt Amelie van haar fiets getrokken door een man met een angstaanjagend masker op. Hij sluit haar op in een hermetisch afgesloten kamer, waar ze probeert te overleven. Ondertussen probeert ze te ontdekken waarom de ontvoerder juist háár moest hebben. Is het hem te doen om losgeld van haar rijke vader? Speelt haar dubieuze bijna ex-echtgenoot Vince een rol in het geheel? Of heeft haar ontvoerder zich vergist en is zij simpelweg het verkeerde meisje?

 

 

Titel: Het Verkeerde Meisje 
Auteur: Angelique Haak  
Uitgeverij: De Crime Compagnie 
Publicatiedatum: juni 2022
Genre: (Psychologische) thriller 
Beoordeling: 4 sterren
ISBN: 9789461096159

Recensie

Namens uitgeverij De Crime Compagnie mocht ik dit nieuwste boek van Angelique Haak lezen en recenseren, waarvoor nogmaals dankjewel.

Het verhaal neemt je mee in de wereld van Amelie, wie op een dag plotseling van haar fiets wordt getrokken en wordt opgesloten.

Waarom is zij het slachtoffer? En zal zij levend aan haar ontvoerder kunnen ontsnappen.


Dit verhaal is geschreven vanuit de ik-figuur van zowel Amelie als Robin.

Robin is de ontvoerder van Amelie. De hoofdstukken van Amelie zijn geschreven in het heden. Hier lees je wat Amelie mee maakt tijdens haar ontvoering. De hoofdstukken van Robin lees je vanuit het verleden. 


Het verhaal is verdeeld in drie delen. 
Ik zal niet teveel prijsgeven over de indeling van de delen, maar ieder deel heeft zijn charme. 
Ik vond persoonlijk deel één het meest spannend, omdat ik vooral de delen van Robin enorm indrukwekkend vond. 
In deel één leer je de personages ook direct goed kennen. Omdat er veel op het verleden van Robin wordt ingegaan kreeg ik direct een goed beeld van dit personage. 
Ook het personage van Amelie vond ik erg goed passen in dit verhaal. Ik vond beide personages veel diepgang hebben en zijn ze op een prettige manier in het verhaal verwerkt. 
Er zijn nog meerdere personages aanwezig in het verhaal. Ik vond deze personages ook erg prettig, want zij zorgden ervoor dat het verhaal soms een totaal andere kant op ging dan wat ik verwacht had. 


Het jammere vond ik dat deel twee voor mijn gevoel soms wat langdradig was, of dat er ten opzichte van de andere gedeeltes minder gebeurde. 
Dit gedeelte ging meer in op Amelie en verdween Robin een tijdje uit beeld. Hierdoor miste ik af en toe een beetje de diepgang in dit gedeelte. 

Wel bleef de spanning het hele verhaal goed aanwezig, omdat het mysterie waarom Robin nu juist Amelie heeft ontvoerd had lang bleef spelen in het verhaal. 
Dit vond ik zeker wel positief voor het verhaal, en waardoor ik ook telkens door wilde lezen omdat ik wilde weten waarom Robin op een bepaalde manier handelde. 

Door de verhalen uit zijn jeugd vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats, maar toch werd het richting het einde pas echt duidelijk.

Ik vond dit ook wel echt een goede psychologische thriller, omdat het echt met je hoofd speelt waarom er bepaalde dingen gebeuren en hoe het verder zal gaan. 

De ontknoping in deel drie vond ik ook onwijs goed voor de afsluiting van dit verhaal. Hier zaten ook wat plottwists in die ik echt niet aan had zien komen. 

Het einde had ik eigenlijk ook niet verwacht. Wel dat er een bepaalde reden zat achter de ontvoering, maar de rest van het einde kwam voor mij als een complete verrassing. 

 

Ik wil Angelique dan ook bedanken voor het schrijven van dit geweldige verhaal. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.