Uit Onverwachte Hoek - Tamara Haagmans

Gepubliceerd op 6 juli 2022 om 06:00

 

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

 

 

Titel: Uit Onverwachte Hoek 
Auteur: Tamara Haagmans 
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Publicatiedatum: juni 2022
Genre: Feelgood roman
Aantal pagina's: 253
Beoordeling: 4 sterren
ISBN: 9789021031880

Recensie

Namens uitgeverij Luitingh Sijthoff mocht ik het nieuwste boek van Tamara Haagmans lezen en recenseren, waarvoor nogmaals dank.

Voor dit boek was ik niet bekend met de schrijfstijl van Tamara, maar door de vele goede verhalen was ik enorm benieuwd naar dit verhaal en zeker naar of haar schrijfstijl mij aan zou spreken.

In dit verhaal wordt je meegenomen in het leven van de dertiger Holly. 
Holly is een succesvolle showbizzfotograaf. Tijdens een invalklus komt ze Milan tegen, die door zijn verleden een enorme hekel heeft aan de showbizz. Holly krijgt gevoelens voor Milan, en omdat ze niet afgewezen wil worden houdt ze haar carrière voor Milan geheim. Maar hoelang kan ze dit verborgen houden?

Dit verhaal is geschreven vanuit de ik-figuren van zowel Holly als Milan. 
Het grootste gedeelte lees je vanuit Holly, omdat het verhaal ook grotendeels om haar draait. 
Vrij in het begin van het verhaal wordt er ingegaan op het verleden van Holly. In het begin vond ik dit een beetje bijzonder, omdat ik de link nog niet kon liggen met wat dit voor de rest van het verhaal zou betekenen. 

Ook wordt de leeftijd van Holly bekend gemaakt. Dit vond ik wel leuk om te lezen, omdat ik dacht dat Holly echt een heel stuk jonger zou zijn. Maar omdat er ingegaan wordt op haar verleden, en je er gedurende het verhaal achter komt dat dit al een flinke tijd geleden is merkte ik wel dat Holly een stukje ouder is dan dat ik verwacht had. 
Ik vond Milan ook een erg prettig personage om vanuit te lezen. Ik vond zijn gedrag in het begin niet enorm fijn, omdat hij op mij enorm wispelturig over kwam. Gedurende het verhaal wordt het wel duidelijk waarom hij in bepaalde situaties op bepaalde manieren handelt. 

In het verhaal komen natuurlijk nog meer personages voor dan enkel die van Holly en Milan. Je leest alleen niet vanuit deze personages, maar zijn door het verhaal heen verweven, maar spelen op sommige vlakken toch een belangrijke rol. 
Ik vond deze personages prettig in het verhaal geschreven, en ze waren ook qua karakters goed geschreven. 

Het verhaal vond ik wel een tikkeltje voorspelbaar. Dit kwam doordat ik eigenlijk vrij snel door had op welk punt de verhalen van Holly en Milan samen zouden komen. 

Hoe dit verder zou verlopen vond ik niet te voorspellen, maar wel dat de aap op een gegeven moment uit de mouw zou komen. 

Het einde vond ik ook niet echt een verrassing, maar ik vond het wel weer een erg mooie en fijne afsluiter voor dit verhaal. 

De titel vond ik wel erg passend voor het verhaal. 
Milan heeft namelijk niet alleen in het algemeen een hekel aan de carrière van Holly. Maar vooral de reden waarom hij dit zo intens haat kwam dus uit een onverwachte hoek. 

Tamara heeft er in ieder geval weer een nieuwe fan bij, en ik wil haar danken voor het schrijven van dit enorm leuke verhaal. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.