Wat Wij Niet Zagen - Karin van der Laan

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 om 08:00

Hoe goed ken je elkaar nou echt? Na een ingrijpende gebeurtenis ontmoeten vier vrienden elkaar weer op vakantie. Een week samen weg is een gewoonte die hun ouders al jaren hebben. Behalve vorig jaar. Toen hebben ze de vakantie overgeslagen. Wat is er gebeurd en waarom is de sfeer nu zo gespannen? Rosalie, Pelle, Sara en Est proberen elkaar weer te vinden en er het beste van te maken. Maar alles is anders. Er ontbreekt iets. Ze hebben alle vier hun eigen gevoelens over de situatie. Langzaam wordt duidelijk dat herinneringen niet altijd te vertrouwen zijn. En dat schuldige niet zomaar aan te wijzen is. Een rauw en eerlijk verhaal over opgroeien, vriendschap en gemis.

 

Titel: Wat Wij Niet Zagen
Auteur: Karin van der Laan 
Uitgeverij: Novel Rebels 
Publicatiedatum: 15 augustus 2022 
Genre: Young Adult 
Aantal pagina's: 246
Beoordeling: 4 sterren
ISBN: 9789462666016

Recensie

Via Instagram werd ik door Novel Rebels benaderd of ik dit boek wilde lezen en recenseren. 
Na dat ik de flaptekst door had gelezen was ik toch wel enthousiast en wilde ik dit boek graag lezen en recenseren. 

Dit boek heb ik gelezen tijdens mijn zomervakantie in Griekenland. 
Ik vond het daar echt een perfect boek voor. Het is misschien qua onderwerpen niet een gezellig verhaal, maar ik vond de schrijfstijl wel perfect voor een relaxmodus. 

Dit boek is geschreven vanuit de vier ik-personages van Pelle, Est, Rosalie en Sara. 
Deze vier personages zijn allemaal jongvolwassene en zo heb ik ze ook echt ervaren. 
Enerzijds merkte ik echt dat het nog kinderen zijn, anderzijds hadden ze ook weer volwassen trekjes. 

In dit boek komen best wel heftige onderwerpen zoals mishandeling, alcoholmisbruik en zelfdoding voor. 
De triggerwarnings stonden achter in dit boek. Ik had het misschien slimmer gevonden als deze vooraan hadden gestaan, zodat de lezers zich konden voorbereiden dat er heftige onderwerpen in dit boek voorkomen. Nu kwam het een beetje als een verrassing. 
Ik heb persoonlijk geen moeite met deze onderwerpen, maar ik kan me voorstellen dat sommige lezers nogal overrompeld worden door deze onderwerpen als ze geen waarschuwing hebben gekregen. 

Ik vond dat de personages allemaal veel diepgang hadden en dat er goed ingegaan werd op hun verledens. Bij de verledens had ik dan ook wel wat vraagtekens over wat er gebeurd zou kunnen zijn. 

De schrijfstijl van Karin beschrijf ik het liefste als jeugdig, vlot en gedetailleerd. Het verhaal is niet kinderachtig, ook al lees ke het vanuit jongvolwassene. Het verhaal is soms best heftih geschreven, maar dit gaf het verhaal ook wel weer een bepaalde charme. 

De titel paste hierdoor wel goed bij het verhaal want er is echt wat gebeurd wat het viertal niet zag of gewoon simpelweg niet wist.

Het einde bleef wel open, waardoor ik enorm benieuwd ben hoe het nu verder gaat. Stiekem hoop ik dat Karin een vervolgdeel gaat schrijven, want mijn interesse is zeker gewekt.

Uitgezonderd de late triggerwarnings heb ik enorm genoten van dit verhaal, en zal ik in de toekomst zeker meer van Karin willen lezen. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.