Schaduw van de Lahr - Inge de Vries

Gepubliceerd op 30 juni 2022 om 08:17

De wijn was ijskoud en prikte in zijn keel. Hij had het gevoel dat de kilte zich verspreidde vanuit zijn slokdarm, tintelend tot in zijn vingertoppen, voortgestuwd door de pulserende hartslag op het ritme van zijn triomf. Na jaren lijdzaam af­wachten was het moment eindelijk daar. En het was vol­maakt. Echt volmaakt.

 

Dawit is verstijfd van angst als hij tijdens een beleg oog in oog komt te staan met de machtige lahr: verachtelijke wezens die chaos en vernietiging brengen in heel Jahan.

Prinses Shirin Mazal wentelt zich juist in de bescherming van de Reignovar. Deze majestueuze adelaars brengen haar koninkrijk niets dan vrede en voorspoed.

Maar dan slaat het gruwelijke noodlot toe.

 

Dawits dromen over een grootse toekomst worden door een aanvallend leger aan diggelen geslagen. Alun brengt hem bij en redt zijn leven. De mysterieuze jongen draagt een verzegelde brief bij zich, die hij in het verre zuiden moet bezorgen. En omdat Dawit er niets voor voelt om zich verplicht bij de vijand aan te sluiten, gaat hij met Alun mee op een avontuurlijke reis vol gevaarlijke ontdekkingen.

Terwijl hun vriendschap opbloeit, opent zich een wereld voor Dawit die hij nooit voor mogelijk had gehouden. Gaandeweg beseft hij dat hij prinses Shirin nodig heeft om te overleven en een einde te maken aan alle ellende.

Een duistere man heeft macht over de ratten en kan de lahr beheersen. Met meedogenloze ambitie werkt hij toe naar een gruwelijk doel.

Titel: Schaduw van de Lahr
Auteur: Inge de Vries
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: Mei 2022
Genre: Fantasy
Beoordeling: 4 sterren
ISBN: 9789463084239


voor uitgeverij Zilverspoor mocht ik meedoen aan de Blogtour voor het boek schaduw van de Lahr, bedankt voor het beschikbaar stellen van dit ebook.

 

Het verhaal begint met 2 verschillende tijdlijnen, de eerste beschrijft de jongen Dawit die als een Lahron op ratten jaagt. Mensen moeten niks van hem hebben, want omdat ze zoveel met die ratten bezig zijn zouden ze zomaar eens besmet kunnen zijn met allerlei ziektes. Maar op een gegeven moment ontmoet hij Alun, die een brief heeft voor koningin van Ismena en die ze daar naartoe moeten brengen. Alun kan dit niet alleen en daarom vraagt hij Dawit om hem te helpen.

 

De twee gaat over prinses Shirin, ze woont ik het kasteel en gaat veel om met haar zus Yzabel. Als haar zus zwanger word veranderd er een hele hoop. Ze word bij haar zus weg gehouden en voelt zich extreem eenzaam.

 

Het verhaal gaat vooral over, Dawit, Alun en Shirin. Er komen nog veel andere personen voor maar dat is een beetje oppervlakkig het gaat vooral om deze drie personen.  De karakters zijn heel goed uitgediept waardoor je voor sommige karakters sympathie creëert en voor sommige juist weer weerzin ontwikkelt. Ik had ook echt het gevoel dat er veel onderzoek gedaan is naar dingen in het verhaal, bijvoorbeeld de kruiden die worden gebruikt in het verhaal. Er word heel duidelijk uitgelegd welke kruiden waar voor word gebruikt, heel tof gedaan.

 

Ik vond het verhaal sterk, in het midden van het verhaal kwam er een enorme plottwist die ik totaal niet had verwacht. Dit was echt heel goed gedaan en hierdoor word voor mij het verhaal ook sterker. Aan het eind had je er nog een en die was voor mij net iets minder geloofwaardig, maar desalniettemin vond ik deze ook prima te doen.

 

De schrijfstijl van de Vries vind ik erg fijn, het boek leest lekker weg en niet teveel moeilijkheden. Wel vond ik het boek erg lang en soms moest ik het daardoor ook even weg leggen omdat het voor mijn gevoel best lang duurde allemaal. Soms wat langdradig maar over het algemeen prima te doen. De vries weet ook precies wanneer je ze op op het verkeerde been moet zetten en dit vind ik ook heel goed gedaan. Want de plots in dit verhaal waren zeker niet voorspelbaar en had ik dan ook niet verwacht.

 

4 sterren.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.